Schumacherov stav sa po druhej operácii mierne zlepšil

31.12.2013 Celý región

Paríž 31. decembra (TASR) - Zdravotný stav sedemnásobnho šampióna F1 Nemca Michaela Schumachera, ktorý utrpel po lyžiarskom úraze vážne zranenia hlavy, sa po druhej operácii mierne zlepšil. Informovali o tom na utorňajšej tlačovej konferencii lekári Univerzitnej nemocnice v Grenobli.

"Situáciu máme v porovnaní s pondelkom viac pod kontrolou, stále však nemôžeme povedať, že Schumacher je mimo ohrozenia života. Získali sme viac času, no musíme pokračovať v neustálom monitorovaní pacienta. Najbližšie hodiny budú kľúčové," povedal pre agentúru Reuters hlavný anestéziológ kliniky v Grenobli Jean-Francois Payen.

Podľa slov šéfa neurochirurgického oddelenia Emmanuela Gaya Schumacherovi pri druhej operácii odstránili z ľavej časti mozgu veľký hematóm. "Bol dostupnejší ako iné, preto sme ho mohli odstrániť bez toho, aby sme riskovali zhoršenie zdravotného stavu. Operácia lebky bola zameraná na to, aby sme znížili tlak na Schumacherov mozog," povedal Gay.

Schumacher, ktorý v nedeľu počas privátneho lyžiarskeho výletu vo Francúzskych Alpách narazil hlavou do skaly, nebol podľa prvotných prognóz pri prevoze do nemocnice v ohrození života. Vážnosť situácie potvrdil po vyšetrení až chirurg Gerard Saillant, ktorý Nemca operoval pri zlomenine nohy v roku 1999.
 

Vyberte región